fredag 22 april 2016

Freestyletävling Haninge


Förra lördagen var det dags för oss att tävla freestyle igen. Sent ute hemifrån, med menskramper och sedan 1 timme i bilkö gjorde att jag var hyperstressad när vi väl kom fram. Det var ingen panik då tidsschemat spruckit så det var bara att försöka äta, varva ner och sen komma i tävlingsmode. Jag kände att jag dippade i energi efter ett tags väntan, men lyckades bli lite piggare när det väl var dags att börja värma upp. Vi skulle in som nummer 2 i klassen och jag hade banvandrat utan Kumo för rädsla att trötta ut honom. Kanske borde jag gjort det ändå för han fick ett par hangupps på miljön. Främst på det ekipage som var näst på tur och stod och värmde upp bredvid planen. Denna typ av störning måste vi uppenbarligen träna på mer! Jag fick peppa så jävla mycket och var helt svettig och slut när vi sprang av planen, men jag kände mig ändå nöjd på över att det gick så mycket bättre än förväntat. Speciellt att sista minuten av programmet som inte alls sitter, ändå funkade hyfsat och att jag inte fick panik trots seg Kumo. Det som kändes jobbigt var att han var så himla på och pepp precis innan vi gick in på planen, på uppvärmningen. Men sen när vi väl står på planen så tappar jag honom, och det känns frustrerande att jag inte riktigt vet exakt vad det är som gör att det blir så. Är det min nervositet? Är det motivationsbrist, att han inte kan visualisera sin belöning? För orken tror jag inte att det är längre, han orkar, det har han bevisat förr! Starten var inte alls bra denna gång, men han kommer igång efter ett tag. Det blir en del rejäla stopp, men som sagt, är jag nöjd med avslutningen.

Domare 1: 5.5  7.0  7.0  Bitvis mycket miljöpåverkad, låser sig vid ett par tillfällen. Bra låtval, de bitar där det funkar ser man att programmet är väl anpassat till händelser i musiken. Tyvärr funkar inte samarbetet hela tiden.
Domare 2: 6.3  6.4  7.4  Bra jobbat!
Poäng: 19.80
Placering: 6/8
 
Vi tränar vidare inför nästa tävling. Nu i helgen ska vi kursa hela helgen, med fokus på min egen mentala tävlingsträning. Förhoppningsvis kommer den hjälpa oss med nya insikter i tävlandet.

Inga kommentarer :