Matte Sara


Matte heter Sara och är född i slutet av 80-talet. Jag är en riktig multinörd, som kan snöa in på det mesta. Litteratur, tv-serier, hemslöjd, filosofi, musikaler m.m. Men hunderiet är nog trots allt den största kategorin. När jag inte lever hundliv så pluggar jag på universitetet, planen är att bli kulturentreprenör. Jag har tidigare gått två år på folkhögskola, en skrivarlinje på Gotland och en konsthantverk & design-linje i Grimslöv.

Jag är uppväxt bland katter, hästar och undulater. När jag var 15 och hunnit flytta hemifrån skaffade min mor blandrasen Dino som jag under en kort tid var väldigt engagerad i, men omständigheterna ville inte att han skulle få bli kvar hos oss. Det är fortfarande efter all den här tiden väldigt jobbigt att tänka på honom, men jag kommer alltid att minnas honom och hoppas att han har det bättre där han är nu. Jag visste då att jag någon gång i framtiden skulle skaffa mig en egen hund men det dröjde 8 år innan jag skaffade Kumo, som är min första hund. 2013 flyttade hund nummer två; Yume, in och 2016 kom pumin Katla.

Detta med hundägandet blev något så mycket mer än jag förberett mig på. Från att ha tänkt att det bara vore skönt att komma ut på regelbundna promenader och att ha något att slösa energi på, tog det inte lång tid innan jag blivit en tvättäkta hundnörd som med glädje intresserar mig för all slags hundträning, etologi och avel m.m. 2017 utbildade jag mig till freestyledomare och har suttit och sitter i styrelsen i olika hundklubbar. I framtiden har jag ambitionen att även föda upp shibor.

För mig är hundägandet det bästa i mitt liv. I och med hundarna så har jag utvecklats som människa på ett sätt jag aldrig kunnat tänka mig. Jag tror till 1000% att jag är en bättre människa med hund än utan och får kvitto på det varenda dag. Visst suckar, tvivlar och till och med gråter jag över mina hundar, men framförallt så ler jag. Ler och känner tacksamhet att det just är dessa individer som jag får dela mitt liv med.