Kumo
Kumo är en shibakille vars största intresse är att ha kul. Det har man bäst genom att springa fort fort, gärna efter vilt. Kumo hade förmodligen blivit en alldeles förträfflig jakthund, men får nöja sig med att viltspåra med jämna mellanrum istället. Kumo är på många sätt en typisk shiba. Han vet sitt eget värde och är övertygad om att han egentligen klarar sig helt själv. Trots detta kan han vara en suverän träningskompis när andan faller på (eller när matte är tillräckligt rolig/har jättegott godis/leksak). Förutom viltspår så tränar vi regelbundet freestyle och rallylydnad som vi också tävlar i med varierande resultat.

Namn: Okami's Lai-un 女将の雷雲 "Vargens Åskmoln"
Tilltalsnamn: Kumo 雲 "Moln"
Ras: Shiba
Född: 2010-10-16
Regnr: SE63771/2010
Färg: Röd
HD: A
ED: 0
Patella: grad 0
Tandstatus: Fulltandad, korrekt bett
Mankhöjd: 40cm
Meriter:
Freestylediplom klass 1 FDI
Freestylediplom klass 2 FDII
CERT i freestyleklass 3

Uppflytt HtM klass 1

Rallylydnadsdiplom Nybörjarklass RLD N
Rallylydnadsdiplom Fortsättningsklass RLD F
Rallylydnadsdiplom Avanceradklass RLD A

Godkänt MH.
Utställd med Excellent i unghundsklass
Godkänt Anlagsprov Viltspår

Stamtavla

Okami's Lai-Un Sesshomaru Go Tessaiga Haguro No Beniwaka Go Chuuou Haguro Suzuwaka Go Takahirosou
Marume Go Kifunesou
Naho Go Ashikaga Souunsou Ryuuhou Go Ashi Kaga Souundou
Ch I Ho Go Ash I Kaga Souunsou
Okami's Harumi Explorer's Jouei Tenkuu No Kouryuu Go Yokohama Atsum
Glendalin Hime Ov Sueden
Okami's Chocho Explorer's Hiro
Explorer's A-Soga
Pedigree generated by PedigreeQuery.com

Som den shiba han är älskar han sina närmaste djupt, till dem hör min familj och mina vänner. Andra människor bryr han sig inte så mycket om. Han har en del vakt i sig och beter sig någon enligt honom konstigt varnar han med skall, något inte jag tycker är så pjåkigt då han vid ett flertal tillfällen varnat för läskiga gubbar i buskarna. Han har inga problem med röriga miljöer eller vanlig hantering. Även främmande får klämma och känna om man hälsat artigt först. Samma sak med andra hundar, stökiga och oförskämda hundar ska sägas åt, men bjuder gärna in till lek om han känner sig trygg. Sedan våren 2013 är Kumo kastrerad pga problem med sin prostata.
Att dela livet med Kumo är en fröjd och han är/var verkligen den perfekta förstahunden för mig. Han är mattes försökskanin när det kommer till det mesta och hänger på/genomlider allt med ett glatt leende eller åtminstone värdigt lidande. Varje dag får han mig att skratta och jag vet och hoppas att vi har många många roliga år tillsammans framför oss.