lördag 1 mars 2014

Tävling Haninge 22/2

Nu kommer som tidigare utlovat lite videos från förra helgens tävling. Jättetack till Anna som filmade båda starterna!

Yumes start:
Poäng och domarkommentarer

Domare 1: 7.7   7.6   7.7  Väl genomfört med endast små missar
Domare 2: 7.5   7.5   7.0  Bra jobbat! Ngt snabb låt för hunden iaf för dagen
Poäng: 22.50 
Placering: 10/35

Jag gick in på planen med tanke att jag skulle ge Yume en sån bra upplevelse som möjligt och försöka att enbart känna glädje och jag tycker att jag lyckades riktigt bra. Ett par småmissar och jag ger väldigt tydliga hjälper emellanåt, men jag tycker att helheten ser riktigt bra ut. Visst hade det varit kul med ett uppflytt, men det var inte särskilt många såna som delades ut i klassen som bestod av hela 35 startande. Är helnöjd med den 10:e platsen vi fick. Men jag har nog valt en för snabb låt. Hon är väldigt kvick på träning, men jag märkte redan när vi tävlingstränade att hon behövde ha mer tid på sig, men jag chansade och körde ändå. Jag vill ha kvar samma trick, och kanske någon utav länkningarna, men jag håller på att tittar lite om jag kan hitta en annan låt som kan passa bättre. Är också mycket nöjd med hur hon skötte sig resten av tävlingsdagen. All väntan ensam i buren, alla skällande och pipande hundar, publiken m.m. Nä, hon har startat sin tävlingskarriär på bästa sätt helt enkelt.

Och så till Kumos start. Han fick vara ensam i bilen tills efter att jag gått banvandringen. Det är alltid svårt att räkna ut tiden på hur lång tid ekipagen innan en själv tar på sig, men jag lyckades tajma in det någorlunda. Det verkar funka bäst när han får gå en liten snabbare sväng som uppvärmning och sen in på planen i princip direkt. Det fanns ett område precis intill planen där de 3 nästkommande ekipagen fick värma upp och vi gick in där när det var 2 före, det hade nog varit ännu bättre att vänta ett ekipage till. Man ska bara kolla av honom lite och inte trötta ut honom. Göra något han är duktig på, mycket beröm och sen ut på planen. Så här såg det ut:
Poäng och domarkommentarer:

Domare 1: 6.3   7.8   7.5  Du jobbar på mycket bra och pos. 1 var mycket fin i backandet. Tyvärr en del okoncentration, men du har ett mycket bra program. Snygg pos 9! Fortsätt så här :)
Domare 2: 7.0   7.0   8.5  Tydliga hjälper i utförandet och skiften. Hund tappar fokus. Tar i hund. Skön hund och duktig förare.

Poäng: 21.55
Placering: 7/9

Inget skällande, kliande eller urballande!!! Vi hade kul på planen och jag är så nöjd när jag ser den här videon. De gånger han tappar fokus och jag petar på honom så är det mer "hej, här är jag" än "HALLÅE VA HÅLLER DU PÅ MED?!?" som det ibland varit förr... och det kändes så tydligt att min sinnesstämning verkligen hjälpte honom att bryta på ett bra sätt istället för att balla ur. Och jag är så nöjd med mig själv som ser när det behövs och kan få tillbaka honom. Ingen jättefantastisk poäng, men det är kul att få positiv feedback från för oss "nya" domare. Jag tycker verkligen om det här programmet (även om vi inte höll oss så mycket till det den här gången) och det känns kul att jobba med och utveckla. Så vi får se om det blir denna på tävling i fortsättningen också eller om vi fixar ihop ett nytt freestyleprogram istället. Nästa planerade tävling är i april, så jag har tills dess på mig att bestämma :)

2 kommentarer :

Linnea sa...

Vilken freestyletalang du har i Yume! Hon måste vara jätterolig att jobba med, vilken utstrålning, och samma liksom fnitterstuds i steget som Zumi <3 En lite kortare kjol kanske skulle göra det lite lättare för henne? Annars tyckte jag allt att hennes tempo var tillräckligt för låten för den klassen... :-)

Och Kumo, vad han tar sig! Blir så glad av hans små svansvift genom programmet!

sara sa...

Ja hon är en liten pärla <3 Hon är en helt annan slags shiba än Kumo så det ska bli kul att se om vi kanske till och med kan ta diplomet i 1:an och ta oss upp i de högre klasserna :)

Haha, jaa.. det är flera som tycker att jag borde byta kjolen, men en kortare blir ju inte lika tidsenlig enligt temat ;) Tyckte nog också att det var lite mycket att dra ett halvt poäng för det, men det är som det är det. Nästa gång så.

Ja Kumo kämpar vidare :D Blir glad bara av att han i huvud taget går med på mina tävlingsupptåg.