måndag 15 februari 2016

Flytt, kursande, tränande och valpplaner

Det har hänt mycket sen sist. Flytten blev väl inte så smidig som en kunde önskat, men vi har kommit i ordning hyfsat och anpassat oss till vårt nya hem. Hundarna verkar trivas bra och det går inte att komma undan alla bra sidoeffekter som de får med sig som stadshundar. Det finns många fina promenadvägar i närheten och jag blir lite sugen på att skaffa skidor så att vi kan flåsträna lite. Men vad har vi hunnit med sen 1:a januari då?

Jag och Yume har varit på lek-och belöningutvecklingskurs och det är verkligen jättekul och välgörande. Yume har varit i sin allra bästa fas såhär precis innan löpet drar igång, det är då hon är som vassast i träningen så det gör att vi har ännu mer behållning av kursen. Mycket av övningarna går ut på apporteringsgrunder och vi har kommit en bit på väg med det med. Både gripande och hållandet börjar ta form. Hon är verkligen så rolig att jobba med den lilla pirayan. 

Sen började Yume löpa i helgen. Jag och Helene har bestämt att vi ska försöka para henne på detta löp igen så det känns förväntansfullt. Tror det kan bli en mycket spännande kombination med den hanen Helene sett ut, men vägen från löp till valpar är inte spikrak så mer vart efter helt enkelt. 

Andra roliga nyheter är att det ser ut att kunna bli en liten pumivalp till sommaren. En tik hos uppfödaren jag har kontakt med är parad sen två veckor tillbaka så nu återstår det bara låååång väntan tills en eventuellt kan säga att det är valpar... sen tills en säkert kan säga, och sen tills de faktiskt ploppar ut.

Vi har också varit iväg och tävla två gånger, men mer om det i ett eget inlägg. Vi småtränar lite hemma på köksgolvet och på promenader, men försöker få till lite samträningar med andra också så att vi får sällskap. Yumes nya freestyleprogram har väl inte börjat tagit någon riktig form än. Vi fokuserar som sagt mest på belöningar just nu, men lite nya trick och tankar på kedjor är på gång i alla fall. Idag hittade jag äntligen en del av en rekvisita som jag har varit på jakt efter som vi ska testa lite med. Kumo får mest träna rally, men i April ska vi nog försöka starta på freestyletävling och gå en tävlingskurs över en helg.   

Så det ser ut som det kommer bli en rolig och händelserik hundtillvaro framöver.

Inga kommentarer :