onsdag 29 juni 2016

Flockliv

Nu är det en vecka sedan Yume kom hem och hon är redan mer på banan. Uppskattar att springa, leka och kampa, men matlusten är det lite sådär med men det är ju i sin ordning eftersom mjölken fortfarande tillbakabildas. Hon ser också inte fullt lika bedrövlig ut i kroppen efter alla långa promenader, så en vecka till så ska jag försöka få till lite mer planerad fysträning för både henne och Kumo som dessvärre lagt på sig en del sen Katla flyttade in. 
 Vi har varit halva veckan ute i stugan men nu är vi tillbaka i Uppsala där vi har lite mer störningar omkring oss, men det går bra. Det blir en del tränande på att få till en bra rutin vid vardagshändelser som promenader, vila, lek och allt annat. Katla tyr sig till Yume och jag som aldrig trodde att Yume skulle vara okej med en pumivalp som hänger på ryggen på henne är så imponerad över hur lugn, trygg och avvägd hon är med valpen. En eftermiddag fick vi rasthagen i Norby för oss själva och alla tre fick springa helt löst tillsammans för första gången och de lekte så fint.
 Även Kumo blev på mycket bättre humör sen Yume kom tillbaka. I och med att han hatar värme och insekter så är ju sommaren inte hans favoritperiod och promenaderna kan vara ganska slitiga men nu har han ju äntligen en anledning att vara med då han måste kissa över Yume hela tiden. Men det gör skönt i mattehjärtat att se hur mycket de faktiskt tycker om och uppskattar varandra, även om det kanske inte är så tydligt alla gånger. 
 
Katla har nu passerat 12-veckors gränsen och bara växer och växer. Speciellt pälsen! Men förhoppningsvis blir hon klippt snart så fort jag och uppfödaren kan få till en tid som passar båda. 5,5 kg väger hon nu och det gör tydligen en utav brorsorna också, medan de andra två syskonen är lite mindre. Veterinärbesöket för vaccinationen gick smidigt. Hon hanterar saker hon inte tycker är så roligt väldigt odramatiskt och finner sig efter en liten stund i det mesta. Seresto-halsband har åkt på både Katla och Yume och satan så skönt det är att slippa leta sig tokig i de där svarta pälsarna. Kumo får slippa gifter så honom går jag igenom mer noggrant, men så påverkar ju halsbanden honom en del också eftersom han delar hem med dem, så de är inte lika många på honom längre heller.

Inga kommentarer :