onsdag 6 april 2011

Tonårsproblem

Lillplutt håller på att bli tonåring rätt ordentligt nu. Ute har han börjat lyfta på benet när han kissar, och visst är det lite ostadigt, men det går bättre för varje dag. Han har blivit uppkäftigare också. Ska ALLTID ha sista ordet och om han inte får som han vill kan han bli rejält tjurig. Samtidigt kan han vara en riktig pärla när fokuset är rätt när vi tränar. På promenader blir vi inte stannade lika ofta av folk och han bryr sig mindre om folk i allmänhet, om man inte träffat på dem förut eller om de verkar roliga, för då måste man bara bli jätteglad. Folk som springer eller pratar för högt är konstiga och ska skällas ut efter noter. Andra hundar ska också skällas ut, om inte de hinner börja skälla först, för då är det liksom inte värt.

Igår kissade han av någon anledning inne utan att säga till att han ville ut, och det var precis när jag hade gått och lagt mig också. Jag sa åt honom på skarpen och var ordentligt sur, men det var bara att gå ut så att han fick kissa färdigt. Sen när vi kom in igen fick han stå uppbunden vid dörren så att jag skulle kunna torka utan att han var i vägen. Han hade lyckats kissa ner hela rummet, men som tur var inga mattor, men jag kunde inte vara sur längre för han såg verkligen jätteskamsen ut där han satt vid dörren. Så när jag var klar så sa jag åt honom att jag inte var sur längre och att han fick komma upp i sängen och mysa. Men han hade lite svårt att komma till ro den natten. Inte lätt att vara hormonstinn tonåring. Antar att könsmognaden är på g.

Så det är som sagt ganska fullt upp, men det är bara att ta dagarna som de går. Det är bara kul och intressant att se hur han utvecklas, min lilla plutt. Det känns konstigt att jag bara haft honom i knappt 4 månader och när han kom var han inte större än en chihuahua. Nu är han åtminstone dubbelt så stor. Väger hela 8 kg och mer lär det nog bli. Helgen som kommer blir en riktig hundhelg med både utställning och shibapromenad. Ska bli jättekul och det kommer nog tonåringen också tycka. Förhoppningsvis skämmer han inte ut mig totalt med sina något begränsade kunskaper i vett och etikett. Aja, rapport kommer efter helgen.

1 kommentar :

Denisa sa...

Wilma lyfter också på benet när hon kissar :D Hon har förövrigt en riktig jobbig period nu, där hon bara vill ha allt på sitt sätt.. och hon blir helt tvär när jag försöker bestämma. Skitjobbigt.. men vi får också ta dagen som det kommer lite nu.. efter sjukdomar och allergier.

8 kg säger du, då har han gått om Wilma redan :)