måndag 3 september 2012

Shibaspecialen

För exakt 2 månader sen var vi på shibaspecial och ställde ut. Linda, Puppi och syster (som skötte kameran) var sällskap. Kumo var nakenfis men har aldrig visat sig så fint som han gjorde då. Jag tror att det berodde på att han var på extremt bra humör, mycket för att Puppi var med, och det att precis innan vi skulle in i ringen så började det regna vilket gjorde att han blev lite lite dämpad och satte på sig den där förnäma shibaminen. Haha. Domaren har själv fött upp shiba, så han är lite av en rasspecialist, vilket är roligast att ställa för. Kritiken blev:

"Utm typ. Ganska välbyggd men hunden saknar mkt päls och verkar därför ganska lätt. Vackert huvud/utryck, sakbett. Bra vinklar stark överlinje. Välburen svans. Mkt goda rörelser. En hund jag gärna ser igen i full päls." 

Plus att han sa att om det inte varit för pälsen så hade han lätt fått ett CK, så det bådar gott för framtiden. Nästa utställning blir nog dock inte förrän i december. Då hoppas vi att pälsen är där den ska i alla fall.

2 kommentarer :

Heikka sa...

Fasen vad bra kritik! Vad kul!!!

sara sa...

Ja riktigt kul faktiskt. Hoppas han har päls till Stockholm nu bara. Just nu fäller han IGEN!