fredag 12 september 2014

Kaosflocken

Jag vet inte riktigt var jag ska börja!.. Och risken är stor för att det kommer bli ett rörigt inlägg.. Det har hänt så mycket den senaste tiden, mest sådant som rör mattelivet, men det påverkar ju ofrånkomligen också hundlivet... 

Om vi börjar med den senaste veckan så har jag legat sjuk i en förkylning. Jag var också inne på akuten en sväng i förrgår natt med smärtor i magen. Trodde att det kunde ha varit blindtarmen, men det var det som tur var inte, utan jag fick åka hem igen utan att ha blivit klokare i vad det kunde vara istället. Det har inte återkommit sedan dess i alla fall. 

Jag är också mitt uppe i en utdragen flytt. Av olika anledningar, eller mest en ganska skitjobbig och oläglig anledning som jag inte tänker gå in närmare på, så har jag inte kunnat bo i min lägenhet sedan i slutet av juli. Jag har istället bott i en stuga i min gamla hemby, där det inte funnits riktig toa, eller dusch, tvättmöjligheter, säng och värme. Nu har jag fått hyra ett litet hus i samma by där det finns toa, dusch, tvättmöjligheter och värme! Asnajs! Men drygt att flytta, och speciellt när man inte riktigt har tid. För jag är dessutom i startblocket av min nya utbildning också och det är mycket såhär i början som ska göras, införskaffas och vänja sig vid. Så kaosartat är ett ord man kan använda för att beskriva det hela...

Sen så har det hänt vissa saker mer specifikt med hundarna också. Bara ett par dagar efter tävlingen i Kungsör så drog Yume igång sitt andra löp. Då beslutade jag att vi skulle strunta i den inplanerade tävlingen i Tidaholm i slutet av månaden. Ingen idé att åka 30 mil enkel väg och med övernattning för att enbart tävla henne, första gången utomhus med löphjärna. Fick också besked från SKK att de inte tyckte att bilderna på armbågarna blev tillräckligt bra för avläsning, så de måste röntgas om innan resultatet för de och höfterna kan registreras. Så jävla dumt och typiskt, och eftersom löpet kom emellan så lär det dröja ett tag till innan det blir gjort. Som om man inte är nog nervös utan sånt där!

Löpet över lag har ju varit lagom roligt... Yume har varit villig mest hela tiden medan Kumo väntade in höglöpet och då var det porrcirkus ab. Hon har varit lite tröttare och lite mer ofokuserad än vanligt, och haft ett större närhetsbehov, annars tycker jag inte att det varit sådan skillnad. Nu ska det bli intressant och se om det händer något i mognaden hos henne, och hur relationen med Kumo och andra hundar förändras, om den gör det. 

Kumo då? Han har tagit flytten förändringarna med ro, vilket är otroligt skönt med tanke på hur lätt han blir påverkad av sådant. Han trivs verkligen här ute. Att få springa och träna mer löst i den inhägnade rinken under de senaste månaderna har verkligen varit bra för hans kondition och uthållighet. Vägde honom i förra veckan och nu står vågen på 10.7 kg. Jag minns inte hur mycket han vägde när han vägde som mest där i januari, men det var runt 12 tror jag (eller var det ännu mer?). Vet att han vägde 11.6 i slutet av mars i alla fall. Som han är nu tycker jag att han är i helt ok hull, men jag vill gärna ha mer muskler på honom. Därför har jag beställt en wp-sele nu som vi ska börja att dra kedjor med. Och eftersom huset vi flyttat till ligger precis i skogskanten så tänker jag mig att vi ska skrittträna regelbundet, det gör ofta under med musklerna. Och sen hur vida jag ska börja ge lite annat än bara hans njurfoder, skulle vilja ge honom lite färskfoder, eller råa ben men det verkar vara lite oklart om man kan/bör/ska ge en "njursjuk" hund färskfoder. Får fortsätta forska och klura på det där... Jag vill ju inte att han ska må sämre, men samtidigt gillar jag inte riktigt innehållsförteckningen på hans njurfoder... Yume ska jag skaffa en klövjeväska till tänkte jag så får hon gå med den samtidigt som Kumo drar.

Det som ligger närmast i tid i hundaktivitetsväg är utställning för Yume IMORGON. Bhp för Yume i början av- och freestyletävling för båda i slutet av- oktober. Ska försöka bättra mig med uppdateringarna!

Inga kommentarer :