lördag 19 mars 2016

freestyleträning och nosework

Idag har vi tränat freestyle tillsammans med andra för första gången på så läääänge. Kumo är anmäld till tävling i April om fyra veckor så det var perfekt att köra igenom programmet och se hur vi ligger till. De kedjor vi fokuserat på på köksgolvet sedan i november då vi tävlade sist, var också de som satt bäst. Men jag kommer behöva påminna honom om vad som är okej och inte att göra med rekvisitan för idag ville han gärna bita i den. Och den sista minuten som vi lagt till i klass 3 känns inte helt säker än, men nu har vi i alla fall lite tid på oss att träna, flera tider är inbokade för programträning. Yume var också med på ett hörn och hon var taggad som bara den. Det går lite halvsegt med att få ihop det nya programmet, har inte riktigt prioriterat det, men jag har en kanske en början som kan funka i alla fall. 

Annars så har det gått tre veckor sedan Yumes dejt och jag tycker mig se dräktighetstecken. Hon är till exempel superhungrig och sen väldigt mammig, precis som hon var förra gången. Tuttarna ser lite svullna ut, så jag tror och håller tummarna att det är valpisar där inne. 

Förra helgen var jag och Yume iväg på en introkurs i nosework som rasklubben anordnade i Stockholm. Vi fick börja lära in grunderna för nw och Yume var duktig. Det som kommer vara vårat "problem" med denna sport är att få till en motivation som inte kommer från min bekräftelse som förare, utan som finns i själva arbetet. Och att det är hunden som ska jobba, inte matte. Tror inte att det kommer vara något problem med Yume som är mer självgående, men Kumo kan jag tänka mig att han kommer försöka få mig att göra jobbet istället, hehe. Vi ska absolut utveckla detta hemmavid. Perfekt om/när en har tjockis-preggo-hundar och när det är snorkallt på vintern. Yume var helt slutkörd när vi kom hem i alla fall.


  


Inga kommentarer :