tisdag 15 april 2014

Vårrocken12-13/4

Så var årets första tävlingshelg avklarad. Lång, lite jobbig och mycket rolig. Tyckte väldigt bra om tävlingsplatsen och planen och att det bara var så supersmidigt att ta hissen ner till tävlingen från hotellrummet.  

Yumes start lördagen:
Domare 1: 7.8  7.6  7.7  Fin start. Bra fokus från hunden genom hela programmet. Till klass II: Börja jobba bort de stora hjälperna.
Domare 2: 7.7  7.5  7.5  Bra jobbat, tänk lite på tolkningen och fånga några av höjdpunkterna.
Poäng: 22.90 Uppflytt!
Placering: 10/21

 Yumes start söndagen:
Domare 1: 7.0  7.5  7.5  Lite mindre missar och ljud så når ni uppflytt :) (skall & ljud -0.2)
Domare 2: 7.6  7.7  7.6  Bra jobbat, härlig attityd! (-0.2 skall)
Poäng: 22.45
Placering: 11/25

Jag är nöjd med min och Yumes insats. Det är smått fantastiskt att hon klarar av att fokusera så himla bra på matte i den här situationen som hon gör. Bara det att det hela börjar med att fel låt går på och min första tanke är: "jaha, nu får vi improvisera!" Men det var bara att börja om från början det som tur var :) Jättekul med vårt första uppflytt också! 

Till söndagen så var hon lite trött, förståeligt nog eftersom hon förutom att tävla på lördagen busade järnet med Kumos syster Leika som vi hälsade på. Hon startade ju också sent på dagen efter Kumo och var lite upprörd över att få ligga ensam i buren ett tag. Men jag ville i alla fall testa lite hur hon skulle reagera med lite mer uppvärmning och kampa upp henne lite innan vi gick in på planen. Hon har haft lite lägre energinivån tidigare på plan så jag tänkte testa om detta gjorde någon skillnad. Och jo, det blev nog lite mycket för henne för det kom skall och ljud, men jag upplevde henne mer som glad än frustrerad och efter vår start så körde vi lite mer i lobbyn och då kom lugnet tillbaka. Lite tråkigt att det gjorde att vi inte tog ett andra uppflytt, men jaja. Jag kan bli så mycket bättre på att inte ge onödigt stora hjälper och stressa och tappa rytmen, men jag tycker att jag sköter mig bättre och bättre med hetsviftandet i alla fall. Nä, lilltjejen har definitivt gjort sitt bästa. Jag har ju valt "lätta" moment och ett kort program av en anledning eftersom jag vill att hon ska få en positiv start på sin tävlingskarriär, och om det gör att vi missar uppflytt så är det så. Får se om jag ändrar/byter till nästa tävling. Måste i alla fall bli bättre på att sätta accenterna i musiken.

Också över till Kumo. Här är starten från lördagen:
Domare 1: 7.0  7.3  7.5  Försök ha lite längre sammanhängande positionsarbeten. Det blir lite "snuttifierat" och otydligt hur hunden håller positionerna.
Domare 2: 7.3  7.5  7.7  Trevligt program. Pos 9+10 går lite snabbt och hunden håller dem inte så bra. Pos 1 bra och backandet. Skall och lite tapp.
Poäng: 22.05
Placering: 9/10

Söndagen:
Domare 1:  6.8  7.5  7.2  Ett par småstopp. Hunden hänger inte riktigt med alla gånger. Håller dock kontakt med föraren hela tiden. Positivt jobb, trevligt ekipage.
Domare 2:  6.9  7.7  7.6  Bra jobbat! Önskvärt med ngt mer energi hos hunden, men fin kontakt och glad svans! Kom ihåg att sträcka på dig på plan och var stolt över er! :)
Poäng: 21.85
Placering: 9/10

Jag vet inte riktigt var jag ska börja med Kumo... Jag hade ju som målsättning med den här tävling för Kumos del att ha bra känsla på planen, hjälpa honom på bästa sätt när han blir trött, inte peta och att minska på mina hjälper. Och ser man till det så är jag SUPERNÖJD! Lördagens känsla på planen var helt fantatisk! Jag blev så positivt överraskad över att han är med mig på positionsbyten att jag till och med berömmer så högt att jag stör honom xD Lite trött blev han och jag hinner inte bryta honom så han fastnar och skäller lite, men kommer tillbaka utan så mycket jobb. Nej jag kände mig helt lyrisk när vi sprang av planen. Därför blev jag också besviken när jag fick domarkritiken och poängen för jag tycker att vi har presterat mycket sämre på planen och fått bättre utdelning för det förut. Men jag försökte ta till mig allt till söndagen. 

Först och främst gjorde Kumo en bajsrymning på söndag förmiddag, alltså han drog iväg i kopplet när jag släppte det för att jag inte ville följa med in i snåret han hade valt ut till bajsplats. Sen fick jag inte tag på honom och han försvann ur mitt synfält ett tag. Trodde ett tag att jag skulle få skrapa upp honom från E18 istället för att tävla. Men han hittade en barnfamilj att ställa så att jag kunde bryta och kalla in honom. Skithund! Så han var skapligt trött och lite seg på planen, just därför är jag så nöjd med hur han hanterade det. Visst är inte positionsarbetet så snyggt, men han ballar inte ur eller sätter sig ner å kliar sig, utan är med mig hela tiden, och är GLAD. Det funkar rätt bra för hans del att få vara ensam innan tävling, då är han mer motiverad över att jobba med matte, medan Yume blir mer stissig utav det. 

Det känns som om vi ändå har blivit bättre på att återhämta oss efter tävling. Nu känner vi oss pigga och fräscha igen och kan börja klura lite på nästa tävling som planeras att bli om en månad. Om det ska bytas program helt, eller bara ändra lite på dem. Känner att jag nog vill pröva att starta Kumo i freestylen nu i alla fall. Vi får se!

1 kommentar :

Anna med flock sa...

Jag tycker ni var kanonduktiga varenda gång!! Grattis till Yumes uppflytt men framförallt grattis till jättefina insatser! Tycker helt klart du ska njuta av känslan på planen med Kumo för oj vilka framsteg ni gjort, fina fina ni! Skit i poängen, ibland speglar det inte alls hur man själv känner och känslan måste få vara prio ett.